Naraven boj proti celulitu

Deli s prijatelji

    Slaba prekrvavitev povzroči zastoj tekočin v tkivih, ta pa vodi k problemom, ki se prikažejo kot nadloga pri ženskah na nadlahti, trebuhu, zadnjici, stegnu in bokih. Rečemo ji celulit. Verjetnost od tega ali dobimo celulit je odvisna od dednih dejavnikov, staranja, hormonov in prekomerne telesne teže. Na trgu za boj proti celulitu najdemo kemične zvarke, ki pa lahko naši koži bolj škodijo kot pa ji pomagajo. Zato si poglejmo, kako lahko na naraven način zmanjšamo ali celo odstranimo probleme celulita.

    Začnemo lahko tako, da vsako jutro spijemo kozarec vode v katero pred tem stisnemo limono. Dan bomo tako začeli s svežim napitkom, hkrati pa bomo pomagali sprati in očistiti naše telo on znotraj. Preden se stuširamo se nežno na suho ščetkajmo z grobo rokavico ali s ščetko iz naravne dlake, pri tem pa se osredotočimo na naše noge, stegna in zadnjico. S tem odstranjujemo odmrle kožne celice, ki zapirajo pore, izboljšujemo teksturo kože, obnavljanje celic in spodbujamo krvni obtok ter limfni sistem. Vedno ščetkamo proti naši glavi. Začnemo pri stopalih, nato pa po nogah mimo kolen, stegen zadnjice na naše dlani roke in trebuh. Okrepčili smo se že, oščetkali tudi, sedaj je na vrsti tuš. Ker iščemo naravni način za odstranjevanje celulita, za tuširanje uporabimo gel brez kemilakij. Ko končamo se potrudimo še za hiter mrzel tuš. Mrzla voda skrči naše žile in izboljša prekrvavitev.

    V boju proti celulitu so nepogrešljiva tudi naravna olja. Lahko jih dobite v trgovini, lekarni ali pa si jih pripravite doma. Rezultati doma pripravljenega olja verjetno ne bodo najhitrejši, vendar bo za vas ta način cenejši in seveda bol zdrav. Poskusite lahko z rožmarinovim oljem, z ohlajeno tekočino brezovih listov, ki jih pred tem namakajte v vreli vodi, bršljanovim oljem, s kokosovim oljem ali orehovim oljem.

    Kot zadnji nasvet proti celulitu priporočamo gibanje. Z vsakodnevno hojo, tekom ali plesom ne boste pomagali le vaši lepi koži na nogah, temveč tudi vašemu telesnemu ter duševnemu zdravju, izgubili pa boste tudi odvečne kilograme.

    Deli s prijatelji